TBOSTM MANAGER II SOFTWARE

Lastnosti:

  • Namenjeno za velikost površine: 0 m2
  • Nagib: /5
  • Moč: /5
  • Vzdržljivost: /5
  • Čas košnje: /5
  • Čas polnenja: /5

Opis

Programiranje vseh modulov na enem mestu

UPORABA
TBOSTM Manager II je Rain Bird-ov najnovejši centralni krmilni sistem. Omenjena programska oprema (Software) avtomatično in centralno krmili namakalne naprave, ki niso priključene na električno napetost. TBOSTM Manager II sestavljajo naslednje komponente:
– programska oprema Software, ki je nameščena na PC-računalnik s pogonskim sistemom Windows 95, 98 ali NT;
– radijski vmesnik Interface, ki je priključen na serijski priključek PC-računalnika za prenos programov iz PC-računalnika na TBOSTM Manager II področno enoto za vodenje;
– TBOSTM Manager II področna enota za vodenje, ki program, ki ga je preko radijske zveze poslal računalnik, posreduje na TBOSTM krmilne module, opremljene z radijskim modulom TBOSTM RADIO+, lahko pa so TBOSTM krmilni moduli opremljeni tudi z 1-postajnim modulom VRM-1+.

OPIS GLAVNIH ZNAČILNOSTI
• Podatkovna baza za urejanje baterijskih krmilnih modulov. Vanjo so vneseni vsi podatki o namakanih površinah, ki jih vodijo krmilni moduli, npr. natančni položaj ventilskih škatel, vrsta namakalne opreme (dinamični in statični razpršilci ali kapljično namakanje), vrsta rastlin in tal, sončna ali senčna lega itd. S prilagoditvijo namakanja različnim pogojem se lahko prihrani veliko vode.
• Centralno upravljanje z namakalnim sistemom z radijskim prenosom. Za vsak krmilni modul se v PC-računalnik vnese program. V PC-računalniku shranjeni programi se nato prenesejo na področno enoto za vodenje, zatem pa z področno krmilno enoto programe prenesete preko radijskega prenosa na krmilne module. Ventilskih škatel pri tem ni potrebno odpirati, tudi tveganje pred nasilnim ravnanjem je zmanjšano.
• Nadzorovanje pretoka: Nadzorovanje namakalnega sistema z enim ali več števci vode, ki so priključeni na enega ali več TBOSTM Manager nadzorovalnikov pretoka, le-ti pa so nameščeni na enega ali več ventilov. Nadzorovanje pretoka kontrolira pogoje pretoka na napravi in avtomatično reagira, če je mejna vrednost, ki jo je določil uporabnik, prekoračena (npr. luknja v cevovodnem sistemu). Sproži se alarm, ki se preko področne enote za vodenje in radijskega modula TBOS Manager II prenese na PC-računalnik. Zaradi alarma se ventil zapre.
• Tiskanje protokolov sistema (poraba vode, informacije krmilnega modula ali fotografija in načrt naprave)

TBOSTM MANAGER II SOFTWARE
Programiranje vseh modulov na enem mestu
• Nadzorovanje baterij: Funkcija «baterijski nadzor» TBOSTM Manager II avtomatično izračuna, kdaj je potrebno baterije v posameznem krmilnem modulu zamenjati.
Funkcija za alarm pokaže seznam baterij, ki jih je potrebno zamenjati.
• V program so lahko vneseni slika in natančen načrt namakalne naprave.


KARAKTERISTIKE
Uporabniku prijazen operacijski sistem Windows 95, 98 ali NT.
Način programiranja je enak kot pri področni enoti za vodenje TBOSTM .
3 neodvisni programi: A = trata, B = grmi, C = drevesa.
8 začetnih časov na dan/program
Čas namakanja: od 1 minute do 12 ur.
Funkcija Water Budget: od 0 do 200 % v korakih po 10 % za prilagoditev namakanja sezonskim pogojem.
Primerno tudi za uporabo na sistemih za razsvetljavo, vodnjakih in fontanah.

RAČUNALNIŠKA SPECIFIKACIJA –MINIMALNA OPREMLJENOST
Pentium procesor, najmanj 200 MHz 16 MB RAM Minimalno 50 MB prostora na trdem disku 15» SVGA monitor, resolucije 800 x 600 1 prosti USB-priključek Operacijski sistem Windows 95, 98, Me 2000, miška, tipkovnica s 112 tipkami