Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani

NAMAKALNI SISTEMI ZA VRTOVE IN PARKE

Tukaj boste našli idealno rešitev za avtomatsko namakanje majhnih in srednje velikih zasebnih vrtov ter okrasnih rastlin. Ponujamo vam visoko kakovostne izdelke, ki se enostavno vgradijo in jih prilagodimo potrebam, glede na vaš rastlinski izbor iz zahtevnost vašega vrta in zelenice.

ROBOTSKE
KOSILNICE

Po vzoru robotskih sesalnikov, ki jih že nekaj časa poznamo iz notranjosti naših domov, se robotki sedaj selijo tudi na zelene površine v okolici hiš, pa tudi poslovnih, turističnih in športnih objektov. Niti nogometna igrišča niso izjema, robotske kosilnice pa zmorejo celo tako natančno košnjo, kot jo zahtevajo na golf igriščih.

NAMAKALNI SISTEMI ZA ŠPORTNE TERENE

Rain Bird sistemi za namakanje zelenic in igrišč z umetno travo so najbolj zanesljiva izbira za trajno in učinkovito delovanje, ki so izdelani posebej za vse aplikacije na področju športa: nogomet, tenis, hokej, konjske dirke, rugby, itd.

UREJANJE
ZELENIC

Vzdrževanje lepe trate lahko za nekoga, ki se s tem ne ukvarja, izgleda zelo preprosto. Marsikdo celo lahko pripomni, da bo imel pa lepo trato, v kolikor bo ugotovil da je z negovanjem vrta preveč dela. Takim moram takoj svetovati, da naj svoja pričakovanja »po lepem«, brez truda, pozabijo!

Zakaj izbrati strokovnega izvajalca?

Za dober avtomatski namakalni sistem potrebujete usklajeno izbiro in strokovno vgradnjo razpršilnih enot, programske ure, senzorjev za prekinitev delovanja ob prekomernih padavinah, cevi in elektromagnetnih ventilov.

Izvajalec izbere ustrezne proizvode v skladu s posebnimi pogoji, pri čemer skrbi za potrebe rastlinskega materiala, enakomernega zalivanja, razpoložljivo količino vode in pritiska na priključku vodovodne inštalacije.

Zato je zelo pomembno, da vaš sistem načrtuje in vgradi kompetenten izvajalec.

Kompetenten izvajalec zagotovi:

  • Primerna mesta za prehod cevi in ustrezno globino izkopanih kanalov.
  • Razdeliti sistem v več con s skladnostjo intenzivnosti namakanja.
  • Pazi na razpoložljiv pretok in pritisk ter izgube tlaka, da se zagotovijo hidravlični pogoji za pravilno delovanje razpršilnih enot in ostalih porabnikov vode.
  • Glede na rastlinski material mora izbrati ustrezne razpršilne enote in predvideti razpored, kateri omogoča učinkovito namakanje in racionalno porabo vodnih virov.
  • Spoštovanje zakonov in predpisov, ki se nanašajo na oskrbo z vodo in elektriko, ter strokovne predpise in standarde kakovosti vgradnje.
  • Predvidi eventualno morebitne kasnejše širitve namakalnega sistema.
  • Nudi vam podrobne informacije o načinu upravljanja z namakalnim sistemom in potrebi po občasnem prilagajanju sistema, glede na vremenske razmere v sezoni, za zagotovitev zadostne količine vode za rastlinski material z racionalno porabo.


Ne pozabite na vzdrževanje!
Preverite razpoložljivost rezervnih delov za vzdrževanje in morebitne posodobitve vašega sistema za namakanje in se posvetuje z izvajalcem za pravočasno zimsko konzervacijo vašega namakalnega sistema.